fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

Ontdek het Vechtdal met ons

Er valt genoeg te beleven bij Vechtdal Hooglanders:

Het is moeilijk kiezen uit zóveel leuke dingen!

Dennis en ik prijzen ons gelukkig met onze woonplaats. We genieten echt iedere dag van de rust en ruimte om ons heen. Hoe fijn is het dat wij op het mooie Beerze mogen wonen en werken?! Bezoekers van onze webshop stellen ons vaak de vraag of het de moeite waard is om af te reizen naar ons Vechtdal. Valt er wel genoeg te beleven daar in dat stille Overijssel? Voor mij een reden om eens een blog te schrijven met tips voor een dagje Vechtdal – of misschien zelfs wel een langer bezoek!

De Sallandse top 3 van Dennis en mijzelf

1. De Vecht

Ja, onze rivier is echt een attractie op zich! Of je nu van vissen houdt, graag zwemt of liever gaat varen: de Vecht is een heerlijke plek om te vertoeven.

In het voorjaar kun je genieten van het jonge leven in en langs het water, en ook de herfstkleuren maken een plaatje van het Sallandse rivierlandschap. In de zomer moet je ervoor zorgen dat je je badkleding en waterbestendige zonnebrandcreme bij je hebt, dan kom je je dagen prima door!

Naast kano’s verhuren we vanaf 2021 ook elektrische bootjes, waarmee je zonder moeite bijna geluidloos kilometers kunt varen. Onderweg kom je allerlei vogels tegen, en natuurlijk die vriendelijke mooie reuzen: onze Schotse Hooglanders! Laat je verrassen door de mooie natuur en geniet!

2. Ommen

Dit stadje in Salland heeft een lange historie; het werd al in 1100 genoemd in oude geschriften als belangrijke doorwaadbare plaats aan de Vecht. In 1248 kreeg Ommen stadsrechten, maar je hoeft geen wereldstad te verwachten. Gelukkig niet, vinden wij!

Wat je wél kunt verwachten in Ommen zijn leuke straatjes om doorheen te dwalen, met allerlei historische huisjes en monumentale gebouwen. Wat wij verder aanraders vinden:

  • Het Nationaal Tinnen Figuren-museum: verbaas je over de tienduizenden tinnen figuurtjes, die heel sfeervol en sprookjesachtig zijn opgesteld.
  • Zûte plassies: bij verschillende bakkers kun je deze plaatselijke lekkernij scoren. Ze maken deze vijfhoekige kruidige broodjes volgens een geheim recept, maar in ieder geval geven anijs en gember dit baksel een heerlijke smaak. Vooral uitproberen, vinden wij!
  • Speelboerderij De Flierefluiter (Raalte): de kinderen kunnen binnen én buiten hun energie kwijtraken met allerlei speeltoestellen. Natuurlijk zijn er ook dieren om de knuffelen in de boerderij.

3. Wandelroutes

Doe je wandelschoenen aan en ga op pad. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet in de buurt van onze boerderij. Voor iedereen is er wel een mooie afstand te doen, voor beginnende wandelaars of slenterende genieters tot geoefende hikers. En je weet het: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding!

 

Zonder op te scheppen: er is zóveel te doen op en rond Vechtdal Hooglanders, dat het moeilijk kiezen was. Wil je meer inspiratie, klik dan eens door op de site van de VVV van Ommen!

Delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *