Over ons

Onze passie: puur natuur en geen verspilling

Vechtdal Hooglanders staat voor (h)eerlijk vlees. Onze dieren worden grasgevoerd, wonen op weilanden zonder kunstmest, krijgen geen antibiotica en eten absoluut geen onnatuurlijke rommel.  Groeihormonen, kleurzout, gluten of vage E-nummers? Die zul je bij ons niet vinden. Puur natuur dus!

Wij zijn wars van verspilling, dus als zo’n mooie Schotse Hooglander geslacht wordt, gebruiken we het dier letterlijk van kop tot staart. Vlees, botten en huid worden verkocht en niet klakkeloos doorgedraaid, zoals bij veel andere vleesproducenten.

Onze missie: delen van de natuur

We vinden het belangrijk om iedereen kennis te laten maken met onze bedrijfsvoering en de natuur om ons heen. Ons motto is: als je je er bewust van bent waar jouw eten vandaan komt ga je er veel respectvoller mee om en maak je vanzelf de juiste keuzes.

Dennis Bremmer nam op 18-jarige leeftijd het melkveebedrijf over van zijn familie. Hij heeft er nooit over getwijfeld om iets anders te gaan doen, want veehouden is zijn lust en zijn leven.

Dennis geniet van het contact tussen mens en dier en vindt het een uitdaging om zijn eigen afzet te regelen en eerlijke eigen producten te vermarkten. Daarbij werkt hij graag samen met lokale ondernemers.

Toen hij van Staatsbosbeheer het verzoek kreeg om de uiterwaarden meer te laten begrazen, zocht Dennis naar een goede oplossing. Gewone melkkoeien gedijen namelijk niet goed in de natuurgebieden. Dennis’ oog viel op de stoere Schotse Hooglanders. Die kunnen wel tegen een stootje en zijn gewend aan ruiger graaswerk.

Dennis startte met 4 Hooglanders die het natuurgebied ijverig gingen onderhouden. Dit bleek zo’n succes, dat er inmiddels een flinke kudde noorderlijke grazers door de uiterwaarden lopen. Maar dit ras heeft nog een voordeel: de runderen zijn niet alleen goed in natuuronderhoud, hun vlees is ook ontzettend lekker. Zijn de dieren oud genoeg, dan worden ze  met respect geslacht en hun vlees verkocht.

Zo werd Dennis natuurbeheerder, vleesproducent én melkveehouder ineen. Vechtdal Hooglanders is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, dat graag samenwerkt met andere lokale ondernemers om elkaar te versterken, maar ook om de klant een breder assortiment te kunnen bieden.

Janneke Bremmer deed mee aan een luchtballontocht en kwam daarbij toevallig bij Dennis op het erf terecht. Eén blik op die leuke veehouder was genoeg om de vlam in de pan te laten slaan!

Van oorsprong is Janneke verpleegkundige in de zorg. Maar al gauw werd ook zij gegrepen door de passie voor de prachtige koeien. Ze vindt de dieren ‘stoer en elegant’ tegelijk en loopt graag tussen de dieren, omdat het haar een warm en vertrouwd gevoel geeft.

Inmiddels werkt Janneke ook op de boerderij. Ze is een onmisbare aanvulling binnen het bedrijf; waar Dennis zich vooral met de dieren bemoeit, is Janneke een kei in administratie en verkoop. Ze onderhoudt contacten met klanten en leveranciers en is de drijvende kracht achter de boerderijwinkel en webshop.

Kijk, proef, ruik en beleef met ons mee!

Onze ecologische idealen en gezamenlijke passie geven we dus graag door aan onze klanten. Dat doen we op allerlei manieren: door gezellige activiteiten te organiseren op ons erf (zoals boten- en kanoverhuur en het houden van barbecues), maar ook door de verkoop van het vlees van onze Schotse Hooglanders en diverse streekproducten in de boerderijwinkel. Ben je geïnteresseerd in zo’n kennismaking? Neem contact met ons op, dan heten we je van harte welkom!

Onze Schotse Hooglanders

Het is een prachtig stoer ras, onze Schotse Hooglanders. Ze hebben een prima leven bij ons. Ga maar na: het hele jaar alle ruimte op het prachtige Overijsselse natuurlandschap, van het heerlijkste gras kunnen snoepen en de haren lekker laten wapperen in de wind. Wie wil dat nou niet?! En echt, dat proef je allemaal terug op je bord!

Shoppen