fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

Kies bewust, kies puur natuurvlees!

Een mens is van oorsprong een omnivoor. Dat betekent, dat we van nature niet alleen graag groenten en zuivel op ons menu hebben staan, maar ook een stukje vlees of vis. Natuurlijk kun je naar de lokale supermarkt gaan en daar je winkelwagen vullen met producten uit de bio-industrie. Maar het kan gelukkig ook anders!

Het natuurvlees van Vechtdal Hooglanders geeft jou én de dieren een beter gevoel. Het is vlees van Nederlandse bodem, van runderen die een goed leven achter de rug hebben. En, net zo belangrijk: het is ook nog eens superlekker!

Vechtdal Hooglanders: puur vlees zonder bijsmaak

Grasgevoerd

Veel boeren voeren hun koeien bij met bijvoorbeeld maïs, soja, vismeel, of zelfs afgekeurd snoepgoed. Dat is misschien goedkoper, maar heeft een nadelige invloed op de gezondheid van de dieren en de kwaliteit van het vlees. De smaak wordt vlak en de structuur van het vlees verandert.

Onze Schotse Hooglanders krijgen uitsluitend natuurlijk voer. Ze eten wat ze al grazend buiten tegenkomen: sappig gras, aromatische kruiden en af en toe een boomblaadje. Valt er in de winter te weinig te grazen? Dan worden de Hooglanders door ons bijgevoerd met gras. Niets meer en niets minder.

Gezond

Kies je voor natuurvlees, dan maak je een gezonde keuze. Het vlees van onze runderen is van nature rijk aan gezonde voedingsstoffen. Niacine, vitamines A, E, B6, B12 en K2, fosfor, selenium, potassium, riboflavine, proteïne en geconjugeerd linolzuur: het zit er allemaal in.

Wat er niet in ons vlees zit, is rommel. Antibiotica, kleur- en smaakstoffen en andere onnatuurlijke toevoegingen komen onze boerderij niet binnen. Ze belanden dus ook niet op jouw bord. Ons rundvlees is bovendien glutenvrij. Klanten die allergische reacties krijgen van ‘gewoon’ rundvlees, blijken vaak zonder problemen Hooglandervlees te kunnen eten.

Genieten

Onze runderen hebben een heerlijk bestaan. Ze grazen langs de uiterwaarden van de Vecht, hebben alle ruimte en behouden in hun kudde een prima sociaal leven. Al kunnen de Hooglanders natuurlijk niet praten, wij zien ze echt genieten.

Ook voor jou is een stukje Vechtdal-vlees puur genieten. Dankzij het natuurlijke menu heeft ons rundvlees zijn oorspronkelijke structuur behouden en ook de volle, pittige smaak. Dat is vlees zoals vlees bedoeld is!

Respectvol

Wij behandelen onze runderen met respect. We zorgen ervoor dat zij een fijn en zo natuurlijk mogelijk leven leiden. Ook de slacht is op een diervriendelijke wijze. Daarna zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk verloren gaat: ieder dier wordt letterlijk gebruikt van kop tot staart.

Naast vlees hebben wij dus ook organen en botten in ons assortiment, en we verkopen in onze shop mooie artikelen die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt van Hooglander-leer.

Natuurvlees van Vechtdal Hooglanders: goed voor jou, de dieren en het milieu

Maak een bewuste keuze. Leg het natuurvlees van Vechtdal Hooglanders in je pan en op de BBQ. Bestel het eenvoudig in onze webshop, dan brengen wij het diepgevroren bij jou thuis. Natuurlijk ben je ook welkom om te shoppen in onze gezellige boerderijwinkel vol (h)eerlijke producten!