fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

Recept: Varkensfilet met honing- en thijmmarinade

Een heerlijk recept waarbij je, als je even je ogen dichtdoet, het voorjaar echt proeft! Het is niet moeilijk te maken en optimaal genieten. Naast de ingrediënten heb je een oven, een braadslede, stukje keukenpapier en aluminiumfolie nodig. Eet smakelijk!

Ingrediënten (4p)

Instructies

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de knoflook.
  2. Doe de mosterd, het sinaasappelrasp, de honing en de thijm in een schaal en roer het los tot een fijne, frisse marinade.
  3. Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in koelkast.
  5. Laat het vlees zeker 30 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven en de braadslede voor op 175 °C.
  6. Laat de boter in de braadslede smelten. Leg de stukken vlees erin schroei rondom dicht.
  7. Braad het vlees in ongeveer 35 minuten gaar, vergeet het niet af en toe om te keren.
  8. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten.
  9. Zet de braadslede op laag vuur. Schenk de vleesfond en de wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels goed los. Kook de jus op hoog vuur tot de helft in.
  10. Snijd het vlees in plakjes, die je op een voorverwarmde schaal legt en serveer de jus in een sauskom apart erbij.
Delen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *