fbpx
Search
Close this search box.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

Duurzame antibiotica vrije kip, hoe zit dat?

Duurzame antibiotica vrije kip, hoe zit dat?

Sinds kort vind je in de webshop van Vechtdal Hooglanders ook duurzaam kippenvlees. Deze kip komt van de Veldhoeve kip en is 100% antibiotica vrij. De kippen van Veldhoeve Kip krijgen gezond en natuurlijk voer.

Onze kippen mogen rustig opgroeien, ze krijgen geen groeibevorderaars. Ze hebben alle ruimte om te spelen en te scharrelen. En dat proef je. Want een blije kip, is een lekkere kip. Niet voor niets werd Veldhoeve Kip uitgeroepen tot Smaakmaker 2018, voor het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel.

Prijswinnend kippenvlees

Veldhoeve Kip heeft zelfs een prijs gewonnen, de Innofood Award van 2019. Ze kregen deze prijs omdat ze het allergezondste en lekkerste kippenvlees hebben.

Het kippenvlees van Veldhoeve Kip is:

  • Duurzaam
  • Antibioticavrij
  • Geen coccidiostatica in het voer
  • Traceerbaar
  • Ambachtelijk verwerkt

Coccidiose vrij vlees

Het kippenvlees van Veldhoeve Kip is coccidiose vrij vlees. In een aflevering van Keuringsdienst van Waarde werd gesproken over het antibioticagebruik en coccidiostatica gebruik in het voer.
Coccidiosatica is in Nederland geregistreerd als voederadditief maar heeft dezelfde werking als antibiotica. Daarom ook gevaar voor resistentie, net als bij antibiotica.

Coccidiosatica mag zonder beperking door het voer worden gemengd. Veldhoeve Kip gebruikt geen coccidiostatica in het voer.

Cocciodiostatica vs. natuurlijk voer

De Veldhoeve kippen krijgen alleen natuurlijk voer, zonder toevoegingen. Aan het voeren voegen zijn een kruidenmengsel toe, waarvan de meeste ingrediënten gewoon in het kruidenkastje terug te vinden zijn. Daarnaast voegen zij er nog etherische oliën aan toe, deze ondersteunen de darmgezondheid.

Door deze voedingen, krijgen ze de juiste voeding tijdens de verschillende fases in hun leven. Door de juiste voeding te geven blijven de kippen gezond en vitaal en daardoor minder vatbaar voor ziektes.

Weerstand

Dankzij de toevoeging aan het voer bouwen de dieren meer weerstand op en helpt dit bij:

  • Stimulatie van goede darmbacteriën
  • Bescherming van de darm
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Preventie van darmstoornissen
Delen?