fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

5 tips voor het BBQ seizoen

5 tips voor het BBQ seizoen

Wij zijn gek op het BBQ seizoen op ons erf is het vaak erg gezellig in de zomer. Gasten die aan het BBQ’en zijn, vrienden die over de vloer komen of familie die onverwachts voor de deur staan. Een BBQ geeft het ultieme zomerse gevoel, maar je moet het natuurlijk wel goed aanpakken. Wij geven je daarom 5 tips voor een geslaagde BBQ.

1. Maak je BBQ weer lekker fris

Stof je BBQ even af, zorg ervoor dat de roosters weer lekker schoon zijn en vervang de kolen. Het is beter om niet te lang te wachten met het schoonmaken van je barbecue, want hoe langer je wacht hoe lastiger het wordt. Een handige tip voor het schoonhouden van je rooster is het gebruiken van een citroen. Haal de citroen tussen het grillen door over het rooster zodat het vet van het vlees niet aan het rooster blijft kleven. Dat scheelt je achteraf een hoop werk om schoon te maken!

2. Een echt lederen schort

Een echte barbecuefan heeft natuurlijk een lederen schort. Dit staat niet alleen stoer, hij gaat daarnaast lang mee en hoef niet elke keer in de was. Heb je in jouw familie of vriendengroep iemand die altijd trouw achter de BBQ het vlees staat te bereiden? Dan is dit een heel mooi cadeau om te bedanken voor alle goede zorgen.

3. Lekker (natuur)vlees

Wat is een BBQ zonder lekker vlees? En met lekker vlees bedoelen we ook natuurvlees. Want hoe fijn is het als je voor eerlijk vlees hebt gekozen, vlees dat recht uit de natuur komt. We hebben daarom speciaal op onze website een categorie aangemaakt voor BBQ vlees, daarin vindt je de allerlekkerste stukken natuurvlees voor op de BBQ.

4. Goede kruiden voor nog meer smaak

Het vlees geeft natuurlijk al een heerlijke smaak. Wil je het toch iets spannender maken? Zorg dat voor verschillende kruiden en mixes in huis. Dat geeft net een leuke draai aan de BBQ zonder overheersend te zijn. Kruiden hoef je niet alleen te gebruiken op het vlees, je kunt ze ook gebruiken bij een salade, smeersels of sausjes.

5. Goed gezelschap en lekker bier

Een BBQ zonder goed gezelschap kan eigenlijk niet! Mensen en eten gaan eigenlijk altijd goed samen, gesprekken gaan vanzelf en voor je het weet zit je midden in de nacht nog na te praten. Maar een lekker speciaalbiertje maakt een BBQ pas echt compleet. Met het juiste bier wordt de smaak van het vlees versterkt. En hoe leuk is het om bij een BBQ aan te komen met een speciaal uitgezocht biertje voor je vrienden.

Delen?