Janneke heeft afgelopen weekend een nieuw recept ontdekt. Namelijk ovenschotel met gehaktballetjes, tomatensaus en kaas. Een eenvoudig te bereiden en smaakvol recept. Bij dit ovengerecht komt de smaak van ons natuurvlees helemaal ten goede. Dit recept is voor 2 tot 3 personen en duurt ongeveer 45 minuten om het te bereiden.
Ingrediënten
- 250 ml tomatensaus
- 250 gram gehakt
- Afbak stokbrood
- 1 ei
- 2 beschuitjes
- 2 tl basilicum
- 1 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- Geraspte kaas
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd het stokbrood in dunnen plakken en bedek de bodem van de ingevette ovenschaal hiermee.
- Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuitjes, komijn en paprikapoeder.
- Verdeel het gehakt in 14 gelijke delen en maak hier balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in een pan met een scheutje olie.
- Voeg wanneer de gehaktballetjes gaar zijn de basilicum en tomatensaus toe.
- Laat het geheel nog 5 minuten meebakken en schep het vervolgens in de ovenschaal op het brood.
- Strooi de geraspte kaas naar smaak er tot slot overheen en zet het geheel nog ca. 20 minuten in de oven.