fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

Ossobuco van Schotse Hooglanders

De schenkels van onze maandaanbieding zijn zeer geschikt om er een bijzondere maaltijd van te maken. Wat dacht je van deze Ossobuco, volgens het recept dat Dylan Grendelman en Eric Otter van restaurant De Rheezerbelten speciaal voor ons hebben bedacht?! Zo kun je extra genieten van (h)eerlijk vlees van Vechtdaler bodem! 

Ingrediënten

Instructies

  1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  2. Wrijf de schenkels in met peper en zout en haal ze vervolgens rondom door de bloem. Sla deze stap niet over: de bloem zorgt voor een mooi korstje op het vlees, maar ook voor de uiteindelijke binding van de saus. 
  3. Verhit olie of boter in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan leg de schenkels even apart voor later gebruik.
  4. Alle gesneden groente mogen nu in dezelfde braadpan waar je de schenkels in gebakken hebt. Dit zorgt ervoor dat de resterende bloem en het vet dat nog in de braadpan zat allemaal wordt opgenomen in de groenten, en dat gaat dus mee in je uiteindelijke ossobuco. Heel belangrijk, want daar zit veel smaak in!
  5. Wanneer de groenten een kwartier op een laag pitje hebben geprutteld en de uitjes mooi glazig zijn, mogen de schenkels bij de groenten. 
  6. Voeg nu ook de kruiden, de gepureerde tomaten, bouillon en witte wijn toe.
  7. Laat de schenkels nu in ongeveer 3 uurtjes langzaam gaar pruttelen.
  8. Het vlees is gaar als het van het bot los komt. Serveer het met een lekkere aardappelpuree/stamppot of een pasta. Laat het vlees voor het serveren nog wel even rusten en rasp er wat schil van de citroen over.
  9. Eet smakelijk!
 

Heb je ook een bijzonder gerecht op je wensenlijstje staan? Of ben je benieuwd hoe een bepaald stuk vlees het beste klaargemaakt moet worden? Mail het naar info@vechtdalhooglanders.nl ! Misschien bedenken Dylan en Eric wel een speciaal recept voor jou!

Delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *