fbpx
Search
Close this search box.
Op dinsdag voor 16:00 uur besteld, woensdag verzonden
(H)eerlijk vlees uit de natuur!

Picanha uit het Vechtdal met Chimichurri

Het BBQ seizoen is al van start gegaan in Nederland en daarom is het de hoogste tijd voor een lekker recept met het natuurvlees van Vechtdal Hooglanders. Onlangs kwam het magazine Fire & Food op de boerderij om met ons vlees aan de slag te gaan, daaruit kwam een mooi gerecht dat we graag met jullie delen! Wil je het recept printen en je kookboek bewaren? Download dan hier het PDF bestand van het recept!

Ingrediënten (4p)

Hoofdgerecht
Bereiden: 60 minuten, excl. marineren

Extra nodig

Instructies

  1. Hak de knoflook, peterselie en ui fijn. Meng ze met een fijngesneden rode peper, de oregano en het zout goed door elkaar. Schenk er het kokende water over en voeg de azijn en olie toe. Roer goed door en zet afgedekt in de koelkast. Het lekkerste smaakt de chimichurri wanneer de smaken een nacht hebben ingetrokken.
  2. Steek de barbecue aan en richt in voor de indirecte methode. Zorg voor een temperatuur van 120 – 130 graden. Snijd de zoete aardappel in plakjes van 1 cm. Snijd de little gem doormidden en besprenkel de aardappel en little gem met olie. Snijd de vetlaag van de picanha kruislings in. Zorg ervoor dat je niet in het vlees snijdt. Bestrooi met zeezout. Klop het overtollige zout eraf. Leg de picanha op de barbecue en gril eerst . – 1 minuut bruin, met de vetkant naar onderen. Zorg hierbij dat je het vlees steeds verplaatst zodat het niet in de vlammen ligt. Draai het vlees daarna om (met de vetkant naar boven) en steek een kernthermometer in het midden van het vlees.
  3. Leg het vlees op het indirecte gedeelte van de barbecue met het deksel gesloten en gaar tot een kerntemperatuur van 54 graden. Haal hem van de barbecue, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Gril ondertussen de plakjes zoete aardappel in 10 – 15 minuten rondom.
  4. Leg de laatste 5 minuten de little gem en de trostomaatjes op de barbecue en zet dit kort aan. Trancheer het vlees. Haal de chimichurri uit de koelkast en roer even goed door. Druppel de chimichurri over de bavette en serveer direct met de zoete aardappel, little gem en trostomaatjes.
Delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *