Tijdens de wintermaanden vraagt ons lichaam om ‘sterke’ kost. Dan is dit stoofvleesrecept echt iets om uit te proberen. Met de heerlijke specerijen die worden gebruikt, zal ook je woning in winterse sferen komen. In dit recept staan een aantal groenten vermeld, maar heb jij andere groenten in huis of wil je restjes opmaken? Doe dat dan vooral. Het is leuk om te experimenteren met verschillende groenten.
Ingrediënten
- 500 gr riblappen/sucadelappen
- 2 el bloem
- 2 uien
- 2 el tomatenpuree
- 2 stuks laurierblaadjes
- 4 stuks kruidnagels
- 500 ml rode wijn
- 200 ml runderbouillon
- 80 gram ontbijtkoek
- 500 gram winterpeen
- 4 teentjes knoflook
- Een paar takjes Thijm
- Peper en zout
- Olijfolie of roomboter om in te bakken
- Optioneel nog en handje cranberry's
Instructies
- Snijd alle groente en de knoflook in blokjes.
- Zorg dat je vlees eventueel ontdooid is, en snijd dit ook in blokjes.
- Strooi vervolgens de bloem over de blokjes vlees en hussel dit met elkaar.
- Verhit je pan met boter of olie.
- Wanneer de boter of olie heet is kan het vlees in de pan. Door het laagje bloem komt er extra smaak aan het stoofpotje. Bak het vlees tot de buitenkanten bruin zijn.
- Doe daarna de groente en knoflook er bij in. Bak deze een paar minuten mee en doe dan alle andere ingrediënten in de pan. Laat dit minimaal 3 uur lang pruttelen. Het doel is dat het vlees helemaal zacht is.
- Roer ondertussen door om te voorkomen dat er onderin de bodem wat aanbakt. Proef ook tussendoor of het stoofpotje qua smaak naar wens is. Is het iets te zuur? Voeg dan nog wat ontbijtkoek toe. Is het te zoet?
- Dan kun je eventueel nog een scheutje azijn toevoegen. Ook als het stoofpotje iets te waterig is kun je er nog iets ontbijtkoek aan toevoegen voor en dikkere structuur.
Serveer het stoofpotje met rijst of aardappelpuree. Ook een patatje stoofvlees is misschien een keer leuk om te proberen!
Eetsmakelijk!