Met de verandering van het weer, kan de stamppot weer langzaam op tafel komen. Maar voor wie geen liefhebber is van een stamppot of het gewoon eens een keer anders aan wil pakken, is deze quiche een aanrader. Net iets luchtiger, eenvoudig klaar te maken en net zo oer-Hollands! Wij vinden het een leuke afwisseling en delen dit recept graag met je.
Zet de oven alvast aan op 200 graden, vet ondertussen de bakvorm in met boten en laat de zuurkool goed uitlekken.
Bak de spekreepjes knapperig in een pan. Snijd de verse worst in stukken, houd er een paar apart, deze gaan later bovenop de quiche. Meng de eieren met de slagroom, een snufje zout en peper en wat kruiden naar keuze door elkaar.
Rol de bladerdeeg over de bakvorm uit en verdeel de zuurkool over de bodem. Daaroverheen strooi de spekjes en rookworst. Giet vervolgens het mengsel eroverheen en strooi wat strooikaas bovenop. Vervolgens maak je het geheel af door de rookworst plakjes over de quiche te verdelen. Zet de quiche daarna 50 minuten in de oven en geniet van deze heerlijke Hollandse quiche.