Soms heb je van die gerechten die meteen een gevoel van warmte en gezelligheid oproepen. Kofta is er zo één. Kruidige gehaktballetjes die langzaam hun smaak afgeven aan een rijke tomatensaus met groenten. Simpel om te maken, maar groots in smaak! Het mooie is dat je dit gerecht alle kanten op kunt: eet het met rijst voor een stevige maaltijd of schep het met een stuk flatbread zo van je bord. Comfortfood met een vleugje Midden-Oosten, maar dan gewoon uit je eigen keuken.
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- 200 gram rijst
- Halve courgette
- 1 Paprika
- 1 Grote rode ui
- 3 bosuitjes
- Olijfolie om in te bakken
Gehaktkruiden
- Paneermeel of een beschuit
- 2 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- Snuf nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
Saus
- 1 Blik tomatenblokjes of gepelde tomaten
- 2 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Kaneelpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Runderbouillonblokje
Kruidige kofta met rijke tomatensaus
- Doe het gehakt in een kom en voeg hier alle ingrediënten van het gehakt aan toe. Schep alles goed om en vorm ongeveer 10 balletjes gehakt.
- Verhit een bakpan op het vuur en bak hierin de gehaktballetjes bruin.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
- Doe alle groenten gesneden in een pan en bak deze met een beetje peper en zout tot de groente bijt gaar is.
- Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de saus toe bij de pan van de groenten. Roer alles goed door en laat het geheel nog even 10 minuten pruttelen.
- Serveer de rijst met de groenten, daarop de balletjes & eet smakelijk!
-
Rundergehakt pakket 5KG
€70.00 Toevoegen aan winkelwagen -
Rundergehakt 250-375 gram
€4.24 - €6.36Prijsklasse: €4.24 tot €6.36 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Rundergehakt 375 gram
€6.36 Toevoegen aan winkelwagen -
Rundergehakt pakket 3 KG
€45.00 Toevoegen aan winkelwagen

Hanna de Vries
Welkom op de recepten pagina! Ik ben Hanna de Vries en koken is mijn grote passie! Er gaat voor mij niets boven het werken met verse ingrediënten.
De voldoening die ik krijg van het maken van een vers bereide maaltijd, tovert elke dag weer een lach op mijn gezicht.
Nog blijer word ik als ik dit met anderen kan delen.
Elke maand deel ik een nieuw recept met verse producten van Vechtdal Hooglanders. Of je nou een ster in de keuken bent of gewoon opzoek bent naar inspiratie voor een maaltijd; ik neem je graag mee in mijn keuken, waar eenvoud en kwaliteit hand in hand gaan. Laat je inspireren, experimenteer en proef het verschil dat verse lokale producten kunnen maken!
Nieuwsgierig naar meer over mij? Volg me op Instagram @hannasgarden, en neem een kijkje in mijn moestuin en keuken!